Etusivu
Hallitus
Jäsenille
Tapahtumat
JOKERA Cup
Linkit


Webmaster © Aino
JOKERAn hallitus

Eeva Lehtinen, puheenjohtaja, puh. 044 3511333, sähköposti lehtineneeva @ gmail.com

Ikää Eevalla on reilu 30 vuotta, josta olen ratsastanut lähes 25 vuotta ja siitä noin 15 vuotta kilpaillut pääasiassa kenttäratsastuksen parissa. Kenttäratsastus on varmasti suurin syy, miksi aikoinaan ajauduin Jokelan Ratsastajiin.

Seurassa vallitsee hyvä ja rento meininki! Hallituksessa olen ollut lähes 10 vuotta, puheenjohtana nyt toista vuotta. Vapaa-aikana minuun voi törmätä stewardin tehtävissä tai kilpakentillä. Toivon, että kaikki JOKERAn toiminnassa mukana olevat saavat hyviä kokemuksia, uusia ystäviä sekä mahtavia elämyksiä!


Tiina Lähteenaro,varapuheenjohtaja, puh. 044 5884408, sähköposti tiina.lahteenaro @ gmail.com

Tiina on syntyperäinen Tuusulalainen, ikä noin "33 plus shipping and handling" eli naisilta ei kysytä.
Olen ratsastanut säännöllisesti ja väliin vähemmän säännöllisesti aina noin 8-9 vuotiaasta saakka. Ensikosketuksen hevosiin sain pääasiassa serkkuni vaimolta, joka vei minut ratsastamaan Tuomarinkylän kartanon talleille. Sen jälkeen aloitin Järvenpään ratsastusseuralla ja jatkoin ratsastustani Kellokosken Ratsastuskoululla sekä Pikkupihlajassa. Leirikesät vietin Kestilässä Maalaiskartano Pihkalassa, aluksi leiriläisenä ja myöhemmin myös leiriapulaisena. Pikkupihlajassa kävin monta vuotta ratsastaen, kilpaillen sekä tallin omistajan kisahevosia hoidellen.
Jonkun verran olen kiertänyt ympäri Suomea työskennellen mm. Merjan Tallilla sekä toimien kisahoitajana muutamallekin esteratsastajalle.

Myöhemmin oman hevosen kanssa asutimme mm. Raken mäkeä ja tulipa siellä käytyä tuntiratsastajankin ominaisuudessa oman hevosen ollessa muualla ylläpidossa. Omia hevosia on ollut kolme, kaikki esteille suuntautuneita harrasteratsuja. Kaksi kolmesta oli latvianhevosia ja toiveissa olisi, että mahdollinen seuraavakin kavioliitto solmittaisiin kyseisen rodun edustajan kanssa.

Nykyään minut tapaa pääsääntöisesti Vuonotalli Solsikkesta tai Stall Hamburgin tiluksilta, joko heppaillen tai tyttäreni "hovikuskina" toimiessa, väliin Raken mäeltä tuntien pidosta tai kavereiden heppoja hoitelemasta tai sitten toimihenkilönä este- tai kenttäkilpailuista joko stewardina, ratamestarina, estetuomarina tai kilpailuiden johtajana.

JOKERA:n toiminnassa olen ollut mukana suurin piirtein vuodesta 2005, aluksi rivijäsenenä mutta aika pian myös hallituksen jäsenenä. Toivoisin että järjestämämme kisat olisivat ns. matalan kynnyksen kisoja kaikille ikään, kokoon ja taitotasoon katsomatta. Toivoisin myös lisää "aktiivijäseniä" nykyään hieman aiemmin pienempään porukkaamme, olemme joskus äänekkäitä mutta oikein mukavia ;) Tervetuloa mukaan!


Nicola Pitkänen, jäsenasiat, talous, puh. 040 7445666, sähköposti pynde @ jokelanratsastajat.net

Pynde eli Nicola Pitkänen, tukevasti keski-ikäinen hyvinkääläinen.
Nykyisin ratsasteluni on satunnaista ja lyhytkestoista, koska havaitsin reilu vuosi sitten silloiseen Riders Inn:iin kisoihin ajaessani, että: kappas vaan, tuossa Hyyppärän kentällähän hypin näitä samoja luokkia kilpaa jo 80-luvun puolivälissä. Vähemmästäkin tulee motivaatio-ongelmia, kun ei reilussa 30:ssä vuodessa juurikaan kehity!

Lähes parikymmentä vuotta kiersin kenttäkisoja ja mm. Lemu-hevoseni oppi vuosien varrella Niinisalon helpon luokan maastoradan ulkoa, joten männikössä suunnistaminen sujui helposti, koska rata kulki aina samaa reittiä.

Jokeran toiminnassa ja hallituksessa olen ollut mukana lähes alusta asti. Harmi, etten ollut seuran perustamiskokouksessa, koska oma nimiehotukseni seuralle olisi ollut PUKE eli Pohjois-Uudenmaan Kenttäratsastajat.
Olen toiminut noin 15 vuotta jäsensihteerinä ja rahastonhoitajana ja lähettelen myös sähköpostitiedotteita silloin tällöin jäsenille.
Seuran motto (jota olen itse ollut keksimässä) on Jokelan Ratsastajat – rentoa ratsastusmeininkiä. Tykkään hoitaa asiat rennolla asenteella ilman turhaa pingottamista. Seuratoimintaan ja seurakisoihin osallistuminen on meille kaikille harrastus: olemme silloin viettämässä vapaa-aikaamme, joten toivon, että kaikki viihtyvät.


Aino Parviainen, sihteeri, KIPA, web-sivut, puh. 040 6691950, sähköposti aino @ jokelanratsastajat.net

Aino on alun perin Helsingistä, ja asuu nykyään Riihimäellä.
Ikää on ns. tarpeeksi, olen esimerkiksi hypännyt maastoesteitä kilpamielessä munankuorikypärä päässä.

Raken mäellä aloitin muinaisessa ratsastuskoulussa alkeiskurssin samana vuonna kuin USA:ssa hämmästeltiin Watergate-skandaalia. Siitä eteenpäin ovat hevoset ovat olleet mukana aina, enimmäkseen enemmän, välillä vähän vähemmän, säännöllisesti.
Omia hevosia minulla on ollut vuodesta 1992 alkaen, tällä hetkellä omistuksessa on kaksi eli ehkä vähän liikaa. Tuo kaksikko on omat hevoseni numerot 5 ja 6, joten onneksi ”kavioliitot” ovat olleet pitkäikäisiä!

JOKERA:an liityin 2002, ja siitä alkaen ollut toiminnassa mukana – välillä tosin vähemmän aktiivisena koska työ heittelee ympäri maailmaa. Hallituksessa puuhaan pääsääntöisesti seuran websivujen ja KIPA:n kutsujen parissa. Toivon ihmisten viihtyvän kisoissamme ja muissa tapahtumissamme: hevosharrastus on niin aikaa vievää, että sen pitää olla mukavaa!


Kaisa Uusitalo, Facebook-ryhmä, puh. 040 5050303, sähköposti kaisamaria.uusitalo @ gmail.com

Olen Kaisa, päätynyt hevostelemaan vahingon kautta.
Oma karvakorvani Vexi päätyi minulle vahingossa vuonna 2014, mutta mitä muutakaan voisi olettaa jos itse karvakorvakin on rakkauden vahinkolapsi :)

Aiempi hevoskokemukseni on teinivuosilta, silloin harrastuksiini kuuluivat ravihevoset ja niiden hoito, sekä ratsastuskoululla ratsastus.

JOKERAn hallitukseen päädyin myös sattumusten summan kautta muutama vuosi sitten, minut tultiin tuolloin "väkisin" (kun olin kentällä ratsastamassa) hakemaan vuosikokoukseen yhteistoimin muutaman hallituksen jäsenen toimesta!
Lopputulos ei ollut liian ikävä, sillä heidän kanssaan olen edelleenkin samalla tallilla.

Nähdään JOKERAn kisoissa, iloisessa ja rennossa yhdessä tekemisen hengessä!Linda Eriksson, puh. 040 5622928, sähköposti linda @ jokelanratsastajat.net

Alunperin Vantaalta, nykyään asun Hyvinkäällä. Ratsastusharrastus alkoi n 3-vuotiaana Otto-ponilla. Vakiotunneilla tosin rupesin käymään vasta n 10-vuotiaana. Koko teiniajan tein tallitöitä ja hoidin ravitammoja ja -varsoja pienellä siitostallilla.

Oman hevosen hankin uudestaan 17-vuotiaana, ja harrastin kaikkea matkaratsastuksesta esteille. Kisannut en ole muutamaa aluestarttia korkeammalla tasolla. Nykyjään minuun törmää hevospiireissä todennäköisimmin estekisoissa toimihenkilönä.

Jokeran toiminnassa olen ollut mukana vuodesta 2009, hallituksessa vuodesta 2010. Toimin myös puheenjohtajana 2012-2017. Tällä ajalla loppui myös Jokelan ratsastuskeskuksen toiminta, jolloin jouduimme miettimään seuran jatkoa ihan eri näkökannalta.

Toiveenani on ollut järjestää hyvän mielen kilpailuja ja muita tapahtumia joihin kaikki ovat tunteneet olonsa tervetulleiksi. Tässä toki on aina parantamisen varaa, mutta suunta on mielestäni ollut oikea!


Heidi Mäkisalo

Biologiselta iältä vahvasti aikuinen, mutta hevosten kanssa edelleen se ikuinen poniratsastaja joka aloitti harrastuksen Pohjois-Karjalassa 1980-luvun lopussa. Siellä tiettömien taipaleiden takana alkoi kurittomien shetlanninponien kyydissä ratsastuksen opettelu - mikä siis jatkuu nyt edelleen reilu kolmekymmentä vuotta myöhemmin.

Omat hevoset ovat olleet tähän asti suomalaisia ravurista ratsuksi- projekteja, koska niiden kanssa riittävät vähemmätkin taidot ja monesta tilanteesta selviää huumorilla. Kisannut olen harrastuksen alkumetreiltä asti useissa eri ratsastuksen lajeissa sekä omilla että vierailla. Menestyksestä ei mitään kerrottavaa.

Jokelan ratsastajiin liityin jäseneksi pari vuotta seuran perustamisen jälkeen. Hallituksessa aloitin reilu kymmenen vuotta sitten. Harrastamisessa pääasia on se, että on hauskaa. Tämä ajatus sopii hyvin myös Jokeran rentoon ilmapiiriin. Nähdään kisoissa ja muissa seuran tapahtumissa vuoden aikana!


Jukka Sundelin

Lähdin mukaan hevosharrastukseen eräästä päähänpistosta osallistua maastoviikonlopun leirille. Siihen vaadittiinkin jo ratsastuksen alkeet, missä apu tuli Susanna Brix-Parkkisen opissa.

Maastoilut veivät menessään, mutta kaikkea on tullut opeteltua: esteitä ja vähän kouluratojakin merkin verran.
Hevosharrastus on meillä koko perheen juttu ja pitkään kävimme yhdessä ratsastuskoulun tunneilla. Oman hevosen kanssa olemme puuhastelleet nyt jo kymmenisen vuotta.

Seuran hallituksessa olen ollut mukana 10 -vuotta. Hoitelen kisoissa tietenkin teknisiä juttuja, kuten äänilaitteita, sekä huolehdin järjestyksestä. Myös SRL:n tapahtumissa olen mukana järjestyksenvalvojana.


Susanna Eloranta, puh. 0400 912977, sähköposti susanna.eloranta @ gmail.com

Olen kypsään ikään ehtinyt tätiratsastaja, joka on aloittanut ratsastuksen vasta reilut kymmenen vuotta sitten. Hevoskärpäsen pureman sain toki jo lapsena, mutta muuton takia ehdin harrastaa vain hetken. Kun tytär aloitti ratsastusharrastuksen Rakella päätin parin vuoden kentän laidalla seisoskelun jälkeen kokeilla itsekin.

Kisoihin saakka en ole koskaan päässyt muuta kuin tyttären mukaan tai talkooavuksi. Kun ratsastuskoulu lopetti Rakella tuli oman hevosen hankinta ajankohtaiseksi ja meille saapui Poju.

Jokeraan olen kuulunut rivijäsenenä noin 15 vuotta ja hallituksessa aloitin juuri uutena jäsenenä. Jokeran kisoissa on aina ollut parasta se, että sinne uskaltaa tulla vähän kokemattomampikin kisaaja tai hevonen harjoittelemaan, sillä ilmapiiri on rento ja apua saa aina. Toivotan myös kaikki tervetulleiksi mukaan järjestämään kisoja kivan porukan kanssa!


Kilpailuasioihin liittyvät tiedustelut yms sähköpostilla kilpailut @ jokelanratsastajat.net.

Poista sähköpostiosoitteista välit!